Dr. Daniel Ramón | BIOPOLIS-ARCHER DANIELS MIDLAND Co

Vicepresident de R+D en nutrició humana i salut ADM

És llicenciat i doctor en Ciència Biològica per la Universitat de València. Va fer el seu doctorat en el Departament de Genètica Molecular de l’empresa farmacèutica Antibiòtics S.A. Va realitzar estades post-doctorals a la Secció de Microorganismes Industrials del Departament de Genètica de la Universitat d’Agricultura de Wageningen (Països Baixos). Va ser Catedràtic de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de València i Professor d’Investigació a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

En l’actualitat és Vicepresident de R+D en Nutrició i Salut de l’empresa nord-americana ADM (Archer Daniels Midland Co). Els seus resultats tecnològics estan protegits per més de cent patents nacionals i internacionals, la majoria d’elles transferides i en ús. Ha publicat més de 150 articles en revistes internacionals de prestigi. Ha obtingut el Premi de la Societat Espanyola de Microbiologia, el Premi a la Trajectòria Científica de l’Institut Danone, el Premi Europeu de Divulgació Científica, el Premi Nacional d’Investigació Juan de la Cierva, el Premi Internacional Hipòcrates i la Medalla d’al Foment de la invenció de la Fundació García Cabrerizo.

És Secretari de la Societat Espanyola de Biotecnologia i membre del Comitè Científic del “Microbial Resource Research Infraestructure”. Pertany al “Board of Directors” del “Bio-Based Industries Joint Undertaking de la UE” i al Consell Rector del Consell Superior d’Investigacions Científiques. A més és vicepresident de la Junta Directiva de la patronal d’empreses biotecnològiques espanyola ASEBIO.

PONÈNCIA: El futur de la genòmica en l’agroalimentació

Fam, obesitat, inversió de la piràmide poblacional, canvis demogràfics, augment de la infertilitat i gestió dels residus són els problemes més importants als quals s’enfronta l’alimentació humana en els pròxims trenta anys. Són de tal envergadura que no podem renunciar a cap de totes les possibles agricultures: convencional, ecològica, de precisió o transgènica. Al llarg d’aquesta presentació es discutirà com les noves tecnologies òmiques poden resoldre, o almenys pal·liar, alguns d’aquests problemes. El desenvolupament de nous models d’avaluació basats en l’ocupació d’organismes model com Caenorhabditis elegans o Drosophila melanogaster, l’aplicació de l’anàlisi de microbiomas, metagenomas o metatranscriptomas per entendre les bases moleculars de les patologies més freqüents i buscar solucions nutricionals preventives, o la definició d’una dieta adequada a patrons genòmics determinats seran motiu d’avaluació. Finalment es discutirà el marc legal i les discussions ètiques al voltant de l’aplicació d’aquestes noves tecnologies.

other speakers

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!